duminică, 29 mai 2011

AVERTISMENT!!!!!

    Nu fiti naive!!! (Ca sa nu zic altfel, cuvant pe care il pastrez doar pentru persoana mea). Pana acum cand vedeam la televizor sau pe internet tot felul de povestioare despre fraude telefonice, batranei si chiar persoane mai in floarea varstei care pierdeau o gramada de bani pacaliti fiind, imi venea sa rad si ma gandeam cat de naiv trebuie sa fi sa cazi intr-o asemenea plasa. Extrem de naiv, asta e clar, dar se pare ca se intampla si la case mai mari:-|.
      Ieri ma suna un numar oarecare de Cosmote. Raspund si un tip imi spune ca este operator Cosmote, se numeste asa si pe dincolo si beneficiez de o oferta de fidelitate pt abonament, potrivit careia am cinci luni de abonament gratuit si nu stiu cate minute nationale in plus. L-am ascultat eu intr-o doara, i-am trantit ca nu ii dau nici o data personala, el nu si nuuuuu, ca nu trebuie sa ii dau nimic. Trebuia doar sa activez din telefonul meu respectiva oferta, in timp ce vorbeam cu el la telefon. Imi spune sa am ceva de scris si un act de identitate de care urma sa am doar eu nevoie. Si ma pune sa tastez un cod, dupa care urma un numar de Cosmote. M-am gandit ca e ceva putred la mijloc si i-am inchis in nas. Ma suna din nou. Eu eram in continuare pe pozitie. I-am spus sa ma lase ca merg eu la Germanos sa vad daca intr-adevar exista o asemenea oferta. El nuuuu, ca daca nu accept oferta acum va fi redirectionata catre un alt abonament. Eu ii spun ca daca tot are baza de date cu abonatii, sa imi spuna si mie datele mele personale. Nu, ca el era de la departamentul Oferte si promotii, nu de la Abonamente. Sa apelez codul ala cu numarul in coada......Hai sa vad ce se intampla. Apelez si imi apare negru pe alb un mesaj pe telefon: " Ati solicitat sa transferati 10 euro catre numarul cutare cutare cutare". Nici nu l-am citit pe tot, ca am inceput sa vad negru in fata ochilor. Am inceput sa ma cert cu el. El in continuare se tinea bine. Ca mesajul ala apare doar ca o formalitate. Mai mult, mi-a dat "numele lui, cnp-ul, numarul ecusonului cosmote", ca sa para totul mai credibil. Cica trebuia sa mai apelez ceva de pe telefon si urma sa primesc mesajul de activare a ofertei in timp ce vorbeam cu el. Aici vine dovada de prostie maxima din partea mea. Desi mesajul anterior imi spusese clar cam care e treaba, am apelat ce mi-a zis el (era un cod, cu ultimele 6 cifre din cnp-ul meu in coada). Si asa l-am facut fericit....I-am transferat 10 euro de dobi ce sunt.
       Nu mi-e de aia 10 euro, dar mi-a stricat toata ziua si tot cheful de invatat. Pentru mine e, totusi, destul de mult. Stau asa, si ma gandesc, ca m-am fript chiar eu, care aveam ceva pretentii de la mine. Daca ati fi auzit cum vorbea, atat de credibil, cred ca a fraierit cativa pana acum. Dar nu e vorba de asta, am avut 1059 de indicii ca e o mare teapa. Nu stiu, n-am vrut sa ma prind, sau nu stiu ce a fost in mintea mea. Ori atata comunitar si roman m-au tampit, ori eu n-am ce sa caut la facultatea asta:)).
       Mi-e si rusine de mine ca am facut chestia asta si v-am si povestit-o, dar vroiam sa trag un semnal de alarma. Intr-un moment de neatentie sau slabiciune un astfel de lucru se poate intampla oricui.

6 comentarii:

  1. e trist cum uni idioti fac chestia asta si pe langa...nu au nici un fel de regret fata ce cei pe care i-a pacalit...si da...presupun ca sunt multe persoane care au fost pacalite de el.

    RăspundețiȘtergere
  2. am patit-o si eu. din dorinta de a-l ajuta sa-si face munca am transferat 5 euro. m-am simtit ca o proasta si mi-a stricat sambata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu era cat pe ce sa cad:))
    Dar m-am prins de faza cu nr de 6 cifre..si l-am luat pe sus si el ca vai ca e inregistrata convorbirea si alte prostii.Tot n-am cedat si i-am spus ca sunt in drum sper germanos(eram in masina) si ca imediat voi opera optiunea la ei fara sa fie nevoie sa dau datele personale.Si el asa ca si la tine, cum ca nu e nevoie.
    Apoi chiar m-am enervat, si i-am spus ca sunt niste nesimtiti pentru ca orice firma de telefonie mobila atunci cand te contacteaza, nu iti va cere sa indeplinesti conditii printr-o simpla convirbire,nu-ti va cere lungirea abonamentului sau transfer de bani cu diferite coduri si niciodata nu voi suna de pe un telefon oarecare, ci mereu va aparea sigla lor.
    Si uite asa scap eu de ei.:))

    RăspundețiȘtergere
  4. imi pare rau ca ai fost pacalita.. insa ma mir ca nu ti-ai dat seama.. eu nu am si nu am avut vreodata abonament dar stiu cum se transfera credit..

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu era sa o patesc dar m-am prins in momentul in care a zis de date de pe buletin. I-am zis ca nu-i dau nimic si a inceput sa ma injure...

    RăspundețiȘtergere