joi, 6 octombrie 2011

L'oreal Triple Active Cleansing Milk

     Am folosit o imagine de pe net, deoarece al meu si-a dat ultima suflare astazi:). Insa pot sa spun ca l-am folosit cu foarte mare placere. L-am primit de la matusa mea care il folosise de vreo doua ori si am inceput sa il folosesc imediat pentru ca expira in 6 luni de la deschidere.

    Cu ce se lauda?

"Laboratoarele L’Oréal au creat LAPTELE DEMACHIANT TRIPLE ACTIVE ECHILIBRANT, special conceput pentru tenul normal şi mixt.

Folosit zilnic, laptele elimină toate impurităţile tenului şi îl curăţă pe acesta în profunzime.

Formula îmbogăţită cu Hydra-Claryl™ a Laptelui Demachiant Echilibrant permite hidratarea pielii şi eliminarea excesului de sebum din zonele grase.

Textura sa lejeră nu lasă o peliculă grasă pe piele şi nici nu curge, iar parfumul său revigorant oferă o senzaţie intensă de prospeţime.

EFICACITATE DEMONSTRATĂ.
TESTAT SUB CONTROL DERMATOLOGIC PENTRU PIELE SENSIBILĂ"

    Parerea mea: 

    Mie mi-a placut de la inceput. Nu sunt innebunita dupa L'oreal, dar oricum cred ca il prefer in fata altor brand-uri de supermarket. Ambalajul acestui demachiant imi da o stare de bine. Da, sunt ciudata.  Eu am varianta verde, si imi pare asa....primavaratica:)). M-as fi demachiat cu el de mai multe ori decat era necesar intr-o zi... Tot legat de ambalaj, mi-a placut foarte mult faptul ca se dozeaza extrem de usor. Curge exact cat trebuie...nici prea mult, nici prea putin. Trecand la calitate, deoarece ambalajul e si el important,dar nu e pe primul loc....demachiantul asta curata bine bine bine. Are o consistenta lejera si o culoare alba cu niste tente verzulii (pe care s-ar putea sa le vad doar eu, nu-s convinsa inca). Si e asa faina senzatia de dupa! Tenul ramane proaspat, nu uscat, nu gras.... Nici nu imi mai vine sa ma spal pe fata imediat dupa. Dar o fac, pentru ca asta e ritualul meu. Mirosul imi place enorm, e discret si dragut. In lista de ingrediente, parfumul se gaseste undeva pe la sfarsit, which is good:).
     Nu sunt prea multe aspecte care sa nu imi placa la acest produs. Poate doar ca expira in 6 luni de la deschidere. Cum eu am cam facut stoc de produse de ingrijire, nu stiu daca voi apuca sa le termin pe toate la timp. Pe asta am reusit, dar 6 luni mi se pare destul de putin pentru un demachiant.

Ingrediente:
Water- sfanta apa....prima pe lista, deci e de bine.
Ethylhexyl Palmitate- cunoscut si ca octyl palmitate, este un inlocuitor organic pentru silicon. Nu se cunosc multe cazuri, dar poate da usoare iritatii. Cred ca aici depinde de ten.
Paraffinum liquidum- care nu mai e atat de ok. Este obtinuta prin distilarea titeiului sau carbunilor si este cancerigena. Brrrr, o sa incerc sa o evit cand o sa imi cumpar ceva nou.
Glycerin- Este unul dintre emolientii clasici folositi la prepararea produselor cosmetice. Contribuie la mentinerea elasticitatii pielii.
Pentylene Glycol- Este folosit ca si conservant. Poate cauza iritatii si alergii.
Tea-carbomer- un emolient derivat din petrol; posibil cancerigen.
Disodium Cocoamphodiacetate- Tensioactiv amfoteric extrem de blând obținut din ulei de cocos, care curăță eficient fără a usca pielea și firul de păr. Inclus în șampoane, previne electrizarea părului. Are un miros neutru și este biodegradabil.
Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer- non-toxic thickener (nu-mi vine in romana:D)
Tocopheryl acetate- Vitamina E
Disodium EDTA- usureaza intrarea celorlalte substante chimice in piele.
Panthenol- Vitamina B5
Sodium Laureth-8 Sulfate- poate cauza iritatii ale pielii si deshidratare
Sodium Laureth Sulfate- idem
Magnesium Laureth-8 Sulfate- folosit pentru piele sensibila, mai putin periculos decat alti surfactanti. Totusi, am inteles ca poate contine 1.4 dioxane si ethylene oxide, care pot fi cancerigene.
Magnesium Laureth Sulfate- Sincer, nu stiu care-i diferenta intre astea doua.
Sodium Oleth Sulfate- poate provoca iritatii si usca pielea
Magnesium Oleth Sulfate- Poate contine 1.4 dioxane si ethylene oxide, care pot fi cancerigene.
Methylparaben- conservant.... s-a spus ca ar fi cancerigen, dar pe langa asta poate avea si alte reactii adverse, cum ar fi iritatii, reactii alergice etc.
Quaternium-15- substanta toxica, poate cauza iritatii si alergii. Se foloseste si in detergenti de vase...iacsi.
Cl 42090/ Blue 1- colorant
Cl 19140/ Yellow 5- alt colorant8-|
Parfum/Fragrance- no good, dar cum e la coada, merge...
Hexyl Cinnamal- Ingredient natural folosit in parfumuri sau ca aditiv pentru parfum; e safe
Linalool- poate cauza reactii alergice
Butylphenyl Methylpropional- poate cauza reactii alergice
Limonene-iritant, posibil cancerigen


Mda, parca acum nu imi mai place la fel de mult. Precizez ca eu nu stiu nimic despre chimie, m-am documentat doar de pe internet in legatura cu ingredientele. Daca voi considerati ca e util sa procedez asa din cand in cand, am sa mai fac postari de genul asta. Daca nu, macar sa imi spuneti....nu de alta, dar timpul nu-i chiar de partea mea:).

Una peste alta, eu il recomand, daca nu sunteti obsedate de ingrediente. Pe mine m-a cam speriat....acum la sfarsit.

Va puuup:*